KJØRETUR RUNDT PÅ KARMØY

Traff  Even Wiik tilfeldig i Taravika, der fikk eg sett 1 Gravand, og noe Sanglerke, satt på med han slik at me kjørte en bil , ble en god start på dagen me fikk se 2 Duetrost, 2 Kornkråke, 1 Svartkråke, 1 Heilo på samme plass. Dette var meget bra start på dagen, ellers på turen så var der en god del Vipe rundt på markene. Kjørte rundt øya innom forskjellige vann og åkrer slik at det var størst mulighet for å finne noe sjeldent. Ferden gikk fra Ferkingstad så til Åkrahamn, videre til Kopervik og rundt til Skudeneshavn, var innom det meste på veien, det var ikkje noe særligt mer fugl å se, så neste stopp ble Shell stasjonen i Skudeneshavn, akkurat når me begynte og kjøre kom der en BMS inn på telefonen, Snadderand på Bøvannet, så me peiset bort så raskt så muligt fordi me begge manglet den som kryss.
Kom bort til vannet så traff vi Jan Kåre Ness han hadde cirka hvert i 15 minutt uten og se den, Even tok fram skopet og begynte og speide på vannet ,men neida ingen and og se.
Vi fant ut av at me skulle gå ned til vannet og se om der kunne ligge noe i sivet på vannet, Jan Kåre ventet i bilen, tilfelle noe føyk mot han. Vi gikk ned masse ender fløy og landet på vannet, der var der en Snadderand (hann)  mitt i Stokkand flokken.
Dagen var mer enn forventet og etter en stund kom også Arve Austneberg så han fikk seg et nytt års kryss også.Duetrost (Ådland svært sky)
 

Kornkråke (Ådland)


Snadderand (Bøvannet)


Bøvannet (Bøvannet)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

HAVØRNA ER EN FLOTT FUGL

HAVØRN I SKUDENES OMRÅDE